Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η Αρχιτεκτονική της Ιταλοκρατίας στη Ρόδο.

Την Τρίτη 26/2/2013,  ο κος Γιώργος Καρυδάκης, αρχιτέκτονας και προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου του ΥΠΑΙΘΠΑ, συζήτησε με τους μαθητές της ομάδας τοπικής ιστορίας του σχολείου μας θέματα της αρχιτεκτονικής κατά την Ιταλοκρατία στη Ρόδο. Η συζήτηση έγινε με αφορμή εργασία των μαθητών με θέμα : "Τα δημόσια κτήρια στο Μαντράκι της Ρόδου", που υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του σχολείου με το πρόγραμμα τοπικής ιστορίας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων. Μέρος αυτής της εργασίας παρουσιάστηκε στη σχολική γιορτή για την επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα (6 Μαρτίου 2013). Οφείλουμε και σ' αυτή τη σελίδα του ιστολογίου μας να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κο Καρυδάκη για το ότι μοιράστηκε μαζί μας με τόσο ενθουσιασμό τη γνώση και την εμπειρία του για μια ιστορική περίοδο που αποτελεί σημαντικό τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας.

6 σχόλια:

  1. Η παρουσίαση του κυρίου Καρυδάκη ήταν πολύ καλή.Θα ήθελα να τον ξανακούσω και σε άλλα θέματα αρχιτεκτονικής.Με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα για τα κτήρια του κέντρου της πόλης μας.
    κυριάκος Γ1 ομάδα τοπικής Ιστορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παρουσίαση του κυρίου Καρυδάκη ήταν πολύ σημαντική διότι μας βοήθησε να καταλάβουμε καλύτερα την αρχιτεκτονική των κτηρίων της Ιταλοκρατίας και πόσο δύσκολο και δαπανηρό είναι να ανακαινιστούν αυτά τα κτήρια. Επίσης μάθαμε καινούρια πράγματα για τα κτήρια που δεν γνώριζα πριν τη συνάντηση.
    Κ.Κ. Γ'1, Ομάδα Τοπικής Ιστορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνέντευξη που πήραμε από τον κ. Καρυδάκη ήταν πάρα πολύ σημαντική, καθώς μας βοήθησε να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο οι Ιταλοί έχτισαν τα κτίρια αυτά και επίσης μάθαμε πολλά για την νοοτροπία και την πολιτική που είχαν οι Ιταλοί την τότε εποχή. Ακόμα μάθαμε ποια ήταν η χρήση τους . Η παρουσίαση αυτή ήταν πολύ παραστατική με τις εικόνες που είδαμε και από τα λόγια που μας είπε ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παρουσίαση του κυρίου Καρυδάκη ήταν πολύ χρήσιμη για εμάς, μας βοήθησε να καταλάβουμε πόσο υπέροχα λειτουργικά και ανεκτίμητα έργα έχουμε δίπλα μας. Επίσης μας ευαισθητοποίησε απέναντι στην προστασία των κτηρίων.
    καθολική Γ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρήκα ότι η παρουσίαση του Κ.Καρυδάκη είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον. Μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα τα θέματα που είχαμε μελετήσει για το project τοπικής ιστορίας του σχολείου μας.Μας μίλησε για το θέατρο PUCCINI και τα προβλήματα που υπάρχουν για την επαναλειτουργία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στην ομάδα της τοπικής ιστορίας. β΄1 Μ. Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή