Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Οι μαθητές μας μελετούν την τοπική ιστορία

Σήμερα, ένα τμήμα της ομάδας Τοπικής Ιστορίας του σχολείου μας παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 4ης Εφορείας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με τίτλο "Ρόδος Απόρθητη Πόλη", στον Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου.










 Θερμά ευχαριστούμε τις κυρίες Αγγελική Κοσμά και Νατάσα Ψαρολογάκη, αρχαιολόγους,  για τον ευχάριστο και παραστατικό τρόπο με τον οποίο μας μύησαν στην ελληνιστική περίοδο,  αλλά και στην περίοδο της Ιπποτοκρατίας για το νησί της Ρόδου. 

Οι δικές μας εργασίες θα αναρτηθούν σύντομα στην πλατφόρμα click στην ιστορία του ΙΜΕ, υπό την αιγίδα του οποίου εκπονείται το πρόγραμμά μας.
Σε απάντηση των ευχαριστιών μας, η αρχαιολόγος κα Αγγελική Κοσμά μας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα (20-02-2013):
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και να σας πω ότι κι εμείς περάσαμε  πραγματικά πολύ ωραία με τα παιδιά του σχολείου σας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα δεν τα βλέπουμε σαν ένα μέρος των υπηρεσιακών μας καθηκόντων αλλά σαν ένα ευχάριστο "διάλειμμα" εν μέσω αυτών, που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη επιστρέφοντας είτε στο γραφείο είτε  στην ανασκαφή όπου πρέπει να πιεστούμε για να αναπληρώσουμε την τρίωρη απουσία μας. Και βέβαια η χαρά μας είναι μεγάλη όταν βλέπουμε ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται θετικά και υπάρχουν και φορές που, χωρίς υπερβολή, "πετάμε" όταν κατορθώνουμε να τα ενθουσιάσουμε. Αυτό μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε  τις γνώσεις που κι εμείς έχουμε αποκομίσει μέσω αυτής της δουλειάς και να μεταδίδουμε την  αγάπη μας γι' αυτή και στους νεώτερους. Επίσης μέσα από αυτή τη μικρή μας εμπειρία καταλαβαίνουμε πόσο σπουδαίο και δύσκολο μαζί είναι το  επάγγελμα των καθηγητών στα σχολεία. Καλή δύναμη λοιπόν και σε σας, τους καθηγητές και καλή συνέχεια στο έργο σας.
                                                              Με εκτίμηση, 
                                                                                  Αγγελική Κοσμά

5 σχόλια:

  1. Περάσαμε πολύ ωραία εχθές.
    Το πρόγραμμα ήταν πολύ ευχάριστο και μάθαμε αρκετά πράγματα για την ιστορία της πόλης μας. Μου άρεσε πολύ η τελευταία δοκιμασία όπου ελέγχαμε τις γνώσεις μας και μας βαθμολογούσαν για αυτό.
    Λυπούμαστε όμως που δεν είχαμε περισσότερη ώρα για το τελευταίο παιχνίδι,όμως θα το παίξουμε στο σχολείο.
    Πιστεύω ότι οι αρχαιολόγοι που παρουσίασαν το πρόγραμμα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
    Κωνσταντίνα Κ. Γ΄1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόγραμα τοπικής ιστορίας που παρακολουθήσαμε ήταν πολυ διασκεδαστικό και πολύ ενδιαφέρον . Μας άρεσε πολύ η δοκιμασία που παίξαμε στο τέλος, αν και τελειώσαμε ισόπαλοι, και δεν φάνηκε η ανωτερότητα της ομάδας μας.
    Σπύρος Μ. Γ΄1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόγραμμα ήταν πάρα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον.Νομίζω άρεσε σε όλα τα παιδιά πολύ.Πιο πολύ μου άρεσε το παιχνίδι που παίξαμε στο τέλος.Ευχαριστούμε τις αρχαιολόγους μας για αυτή την ξενάγηση!!!!
    Μαρία Τ. Γ'3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβω στην ομαδα της τοπικης ιστοριας και τους ευχομαι καλη προοδο σε οτι κανουνε. Μ.Π. Β΄1

      Διαγραφή
  4. Τα σχόλιά σας με ενθουσίασαν. Δεν είναι εύκολο πολλές φορές να "πιέσεις" ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε ένα βαρυφορτωμένο ωράριο. Όμως, όταν έχουμε ομάδες που "πετάνε", τα πράγματα λειτουργούν αμφίδρομα και φεύγουμε από το Ξενώνα με ένα χαμόγελο διαρκείας!!!!! Σας ευχαριστώ λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου για τα όμορφα λόγια σας και υπόσχομαι ότι σε μελλοντική μας συνάντηση, θα προσπαθήσω να είμαι ακόμα καλύτερη.
    Με εκτίμηση και τις καλύτερες ευχές μου, Νατάσσα Ψαρολογάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή